• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Palissades

Palissade Ø 11x40cm grijs
Palissade Ø 11x40cm bruin
Palissade Ø 11x40cm antraciet
Palissade Ø 15x40cm grijs
Palissade Ø 15x40cm antraciet
Palissade Ø 11x60cm grijs
Palissade Ø 11x60cm bruin
Palissade Ø 11x60cm antraciet
Palissade Ø 15x60cm grijs
Palissade Ø 15x60cm antraciet

Palissades

Onze betonnen palissades zijn in verschillende afmetingen en kleuren verkrijgbaar. Pallissades worden voor sierbestrating gebruikt. Ideaal om bordes mee te maken.

In Nederland wordt er steeds meer geld aan de tuin en aanverwante artikelen uitgegeven omdat mensen steeds vaker willen genieten van het buitenleven. Mensen zien de tuin steeds meer als het verlengde van de huiskamer, dus mag daar ook wat extra aan uitgegeven worden. In ons land sluiten we het liefst onze tuin af met een omheining in tegenstelling tot andere landen waar men meestal de tuinen openlaat.

Tuinen die weinig onderhoud vergen zijn steeds meer in trek in Nederland. Een mooie aangelegde bestrating en betonnen tuinelementen neemt al veel werk uit handen. We willen steeds meer van het buitenshuis genieten en daar hoort een mooie, onderhoudsvriendelijke tuin natuurlijk bij. Het is niet zo heel moeilijk om dit zelf te doen, want tegenwoordig zijn de meeste materialen voor de tuin zeer gebruiksvriendelijk.

Palissades van beton

Beton is een schitterend materiaal dat u op veel manieren kunt toepassen en gebruiken in uw tuin. Met betonnen elementen kunt u uw tuin een geheel eigen karakter geven en dankzij deze uitgekiende betonnen palissades kunt u over oneindig veel mogelijkheden beschikken om de gewenste hoogteverschillen en borders in uw tuin te realiseren.

Beton is een kunstmatig steenachtig materiaal dat als bouwmateriaal wordt gebruikt. Het moderne beton in Nederland is samengesteld uit het bindmiddel cement en materialen zoals zand, grind of steenslag. Cement heeft de eigenschap dat het door toevoeging van water verhardt en goed gefabriceerd beton is een mengsel waarin de korrelgroottes van de verschillende soorten zand en grind, in de juiste hoeveelheden, elkaar zodanig aanvullen dat het mengsel uithardt tot een steenachtig en duurzaam materiaal.

Plan van aanpak bij gebruik van palissades

Voordat u aan de slag gaat is het verstandig om eerst een ontwerp van de tuin, oprit of terras te maken en en dit uit te tekenen op schaal. Het is belangrijk dat u hierbij goed let op op deuren, regenpijpen, afvoerputjes etc. Met palissades is het mogelijk om op een subtiele en natuurlijke manier ruimtes af te scheiden in een mooi aangelegde tuin of groenzones. Een palissade is een aaneengesloten rij van in de grond geslagen palen of staken, die vaak dienst doet als omheining. Een losse paal heet een palissadepaal en een van tevoren aan elkaar gemonteerde rij palen heet een palissadeband.

Palissades zijn ideaal om een terras, oprit, tuinpad, tuin, border, bloemperk, kruidentuintje of trapje een unieke uitstraling te geven. Bovendien zijn palissades zeer geschikt om hoogteverschillen esthetisch verantwoord aan te leggen.

Palissades worden gebruikt om een mooie afwerking van sierbestrating te creëren, om vijvers of perkjes te omranden of bijvoorbeeld om de treden van een tuintrap mooi af te werken. Kortom, er is van alles mogelijk met deze handige betonnen tuinelementen. Palissades zijn ervoor om verzakkingen tegen te gaan, omdat het verhelpen van verzakkingen irritant is en veel kosten met zich meebrengt en veel tijd in beslag neemt.

Betonnen palissades gaan de verzakkingen tegen en verfraaien ook nog eens de tuin. De tuin is tegenwoordig steeds meer het verlengstuk van uw huis en u wilt die om die reden dan ook zo sfeervol mogelijk inrichten. Palissades van beton zijn ervoor om uw bestrating bij elkaar te houden, zodat er geen zand van onder de bestrating kan wegspoelen c.q.