• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Muurafdekkers

Seal-it® 360 HIGH-TACK 290ml
Penantafdekkers 12x12cm
Penantafdekkers vlak 20x20cm
Penantafdekkers 20x20cm
Afdichtingskit voor Muurafdekkers
Penantafdekkers vlak 24x24cm
Penantafdekkers 24x24cm
Metselmortel 25kg
Penantafdekkers met sierrand 20x20cm
Muurafdekker 2-zijdig, grijs 15cm x 100cm
Penantafdekkers 33x33cm
Penantafdekkers 35x35cm
Penantafdekkers 24x35cm
Muurafdekker 2-zijdig, antraciet 15cm x 100cm
Muurafdekker vlak, grijs 15cm x 100cm
Penantafdekkers met sierrand 24x24cm
Muurafdekker vlak, antraciet 15cm x 100cm
Muurafdekker vlak, grijs 17cm x 100cm
Muurafdekker 2-zijdig, grijs 17cm x 100cm
Muurafdekker vlak, antraciet 17cm x 100cm
Muurafdekker 2-zijdig, antraciet 17cm x 100cm
Penantafdekkers vlak 33x33cm
Penantafdekkers vlak 24x35cm
Penantafdekkers vlak 35x35cm

Muurafdekkers

Bent u ook van plan om een muur te gaan bouwen? Of wilt u misschien een bestaande muur een onderhoudsbeurt geven? Wist u dat één van de belangrijkste onderdelen van een muur een muurafdekker is? U vraagt zich vast af waarom.

Betonnen muurafdekkers zijn geen pannen. Ze lijken wel wat op een dakpan maar zijn speciaal gemaakt voor de bovenranden van een muur. Een uitkomst dus bij ontwerpen of panden waar de gevels heel expressief tot boven de dakgoten uitsteken. Bekijk ook eens of dit bij u het geval is. Maar daarnaast hebben ze ook nog andere functies.

Muurafdekkers als bescherming

Muurafdekkers hebben vooral een afwaterende functie. Dit is zeker in een land als Nederland, waar de weeromstandigheden snel kunnen afwisselen, géén overbodige luxe. Muurafdekkers worden gebruikt voor het afdekken van tuinmuren, borstweringen en kop- en trapgevels en zijn voorzien van een waterhol. Een waterhol is een randje aan de onderzijde van een muurafdekker dat voorkomt dat er water (bijvoorbeeld bij een regenbui) in de onderliggende muur druppelt.

Met een muurafdekker is je muur pas écht af en beschermd tegen alle weerinvloeden: het geeft je muur en tuin een eigen karakter, een bijzondere uitstraling en is geschikt voor diverse toepassingen zoals het afdekken van een gemetselde tuinmuur, een balkonrand, een kopgevel (dakrandafwerking) of een vijveromranding.

De muurafdekkers hebben een afwaterende functie op de hoeken van de huizen en gebouwen zodat bij hevige regenval de toegangspaden naar de woningen redelijk droog blijven. Deze muurafdekkers waren van oudsher ook een teken van rijkdom en dit is de reden dat op alle topgevels van beroemde en statige panden deze afdekplaten werden gebruikt.

Betonnen muurafdekkers

De meeste muurafdekkers die u zult aantreffen zijn gemaakt van beton omdat dit materiaal ijzersterk is en een lange levensduur heeft. Voor veel architecten én doe-het-zelvers is beton dan ook een geliefd bouwmateriaal omdat het uiterst duurzaam is en vriendelijk voor het milieu. Dit komt omdat beton opgebouwd is uit natuurlijke grondstoffen, recycleerbaar is en eventueel bij een volgend bouwwerk weer opnieuw gebruikt kan worden. Ook wordt beton steeds vaker gebruikt omdat het redelijk voordelig in de aanschaf is én waardevast.

Muurafdekkers van beton zijn uitermate geschikt voor hun beschermende rol. Ook voor bouwwerken op kleine schaal zijn muurafdekkers een nuttige investering. Ze beschermen tegen weer en wind en verlengen de levensduur.

Muurafdekkers worden overigens niet alleen gebruikt voor de bescherming van muren. Omdat ze beschikbaar zijn in verschillende opties kunnen ze ook voor anderen toepassingen dienen zoals gevelafdekkers, tuinmuren of metselwerken. Wij hebben in onze webshop de volgende soorten:

Muurafdekkers van prefab beton

De muurafdekkers van prefab beton zijn licht en ijzersterk, met als voordeel dat je er bijna niet doorheen komt. Het is slijtvast, gaat lang mee en aan dit soort beton hoef je nauwelijks onderhoud te plegen. Maar het allergrootste voordeel is misschien wel dat je het kan hergebruiken.

De betonnen muurafdekkers verbeteren ook de flexibiliteit en functionaliteit van een gebouw. Daarnaast geeft het de muur een stoer en robuust uiterlijk. Voor een strak uiterlijk kunt u kiezen voor muurafdekkers in zwart gecoat. Wilt u een meer speels effect dan is het leuk om grijsantraciet en zwart af te wisselen.

Goed advies over muurafdekkers

Kortom u kunt de betonnen muurafdekkers op vele manieren toepassen en het is zaak om te bekijken welke toepassing het meest geschikt is voor uw project. Vergis u niet: de functie van een muurafdekker is belangrijker dan u denkt.

Wij adviseren u graag over alles rondom de aanschaf van muurafdekkers, bijvoorbeeld de bevestigingsmaterialen zoals metselmortel en verlijmingskit. Voor vragen en advies kunt u direct met ons contact opnemen. Ook kunt u een kijkje nemen in onze blog, hier kunt u veel ideeën op doen en achter allerlei handige weetjes komen.