• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Betonnen Bloembakken

Bloembak
Bloembak vierkant Oud Hollands antraciet

Betonnen Bloembakken

Daar waar men vroeger hooguit een paar stoeltjes in de tuin zette als het mooi weer was, hebben we nu een complete buitenkamer gemaakt achter ons huis. Steeds meer wordt de tuin afgestemd op ons interieur, waardoor onze leefruimte aanzienlijk vergroot wordt. Betonnen tuinmeubelen worden steeds hipper en duurzamer en tuinhuisjes krijgen steeds meer bestemmingen dan alleen het opbergen van onze fietsen. 

Er zijn online een aantal handige voorgevormde betonnen bloembakken te koop. Met deze prachtige beplantingselementen kun je eenvoudig en snel bijvoorbeeld een tuinafscheiding maken. Om uitdroging te voorkomen moet je de planten die je in betonnen bloembakken zet wel extra goed water geven. Beplanting droogt in deze betonnen beplantingselementen namelijk wel sneller uit.

Betonnen bloembakken vorstbestendig 

Alle betonnen bloembakken zijn 100% vorstbestendig. Zowel in de winter als in de zomer kun je de betonnen bloembakken buiten laten staan. Wat wel van belang is is dat je in de winter geen water in de bloembakken laat staan en daarom bevat iedere betonnen bloembak een waterafvoer die je altijd vrij moet houden. Voordat je de bloembak vult met potgrond moet je ervoor zorgen dat deze gevuld is met grind of hydro-korrels. Ook kun je in de betonnen bloembak een plastic bloembak plaatsen, zodat je de betonnen bloembak zelf mooi schoonhoudt.

Een grote tuin betekent vaak veel ruimte. Het is daarom leuk om een paar stevige en robuuste betonnen plantenbakken neer te zetten. Bedenk van tevoren goed wat je precies met de planten wilt. Wil je het terras opfleuren of een paadje leuk aankleden? Laat hier je keuze van de bloembakken van afhangen. Kijk ook naar het materiaal van de bloembakken en kies altijd voor een hoogwaardig beton. Eenheid zorgt voor balans en een chique uitstraling in je tuin. Verschillende materialen combineren staat gezellig en doet een tikkeltje bohemien aan. Betonnen plantenbakken buiten geven een andere uitstraling dan terracotta potten.

Heb je een kleine tuin? Maak dan maximaal gebruik van de beschikbare ruimte. Doe dit door hogere plantenbakken buiten te plaatsen. Met hoge, smalle plantenbakken lijkt je tuin groter. Een ander voordeel van hoge plantenbakken is dat er grote planten in passen, zonder dat ze op de grond veel ruimte innemen. Betonnen plantenbakken zijn vooral goed voor topzware planten, omdat ze niet omvallen en planten drogen niet zo snel uit als in een plastic pot. 

Voordelen van betonnen bloembakken 

Het grote voordeel van betonnen bloembakken is dat er altijd wel een plaatsje is te vinden en dat je je tuin er flexibel mee kunt inrichten. Betonnen bloembakken staan door hun gewicht daarnaast stevig op de grond. Van omwaaien door de wind of door het gewicht van de planten is dan ook geen sprake.

Betonnen bloembakken zijn in allerlei vormen en maten verkrijgbaar. In een tuin met veel groen en waar de natuur zijn gang mag gaan, staat de romantische bloembak prachtig onder een klein prieeltje of in een klein besloten hoekje. De meer moderne en strakke bloembak zal prima passen in een modernere tuin met wat meer steen en rechte vormen.

Iets wat haast iedereen wel ergens heeft staan en wat mede bepalend is voor de sfeer, zijn betonnen bloembakken. Betonnen bloembakken zijn in verschillende kleuren te krijgen en kunnen allerlei vormen hebben (vierkant, rond, rechthoekig enz.). Voordelen van betonnen bloembakken zijn dat ze bestand zijn tegen alle weersinvloeden en amper onderhoud vergen. Ze zijn gemaakt van zeer duurzaam beton en gaan lang mee doordat ze haast onverwoestbaar zijn.

Daarnaast heeft het gebruik van de materialen geen nadelige invloed op het milieu zoals bij hout of plastic. De producten worden gegoten en kunnen zodoende op iedere gewenste maat gemaakt worden, iets wat niet mogelijk is wanneer met natuurproducten gewerkt wordt en je afhankelijk bent van de gegeven afmetingen.

Wilt u meer informatie over betonnen bloembakken? Neem dan contact op met Online Sierbeton.