• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Betonnen Brievenbus

Inbouw Brievenbus
Brievenbus Gerco Silex
Brievenbus Bloc Silex
Brievenbus Apache Silex
Brievenbus Bloc
Brievenbus Ryto
Brievenbus Zuil+
Brievenbus Raplu
Brievenbus Kubus
Brievenbus Doron
Brievenbus Gerco
Brievenbus Zuil
Brievenbus Vono
Brievenbus Apache Beton
Brievenbus Pakket
Brievenbus Bloc 2
Brievenbus Raplu 2
Brievenbus Bloc 3

Betonnen Brievenbus

Betonnen brievenbussen zorgen voor een zeer strakke, maar natuurlijke uitstraling. De brievenbussen zijn gebruiksvriendelijk en de inhoud is altijd optimaal beschermd. Zo worden deze brievenbussen uit één stuk gegoten en zijn perfect waterdicht en kleurvast. De hele collectie brievenbussen is met het grootste vakmanschap afgewerkt.

Betonnen Brievenbus functioneel

De betonnen brievenbussen zijn functioneel, weerbestendig en gegarandeerd van een uitstekende kwaliteit. Het hoogwaardig sierbeton en de afwerking  zorgen ervoor dat je met een brievenbus van beton een oerdegelijke brievenbus in huis haalt die ook nog eens elegant is en een sierraad voor elke tuin!  Onze betonnen brievenbussen vormen ook een mooi geheel met de betonnen tegels of andere betonnen producten die wij verkopen. Alle modellen zijn ook te verkrijgen in de kleur 'grijs beton'.

Tips voor betonnen brievenbus

Hier volgen een aantal tips voor het plaatsen van uw betonnen brievenbus, want het is natuurlijk geen object waar je zomaar mee aan de haal gaat.

  • Plaats uw brievenbus aan de grens van de openbare weg
  • De toegang tot de betonnen brievenbus moet altijd vrij en zonder gevaar zijn.
  • Uw bus moet minstens een opening van 23 cm breed en 3 cm hoog hebben
  • Uw bus moet voldoende groot zijn zodat u ook grote enveloppen kunt ontvangen (C4-formaat)
  • De opening van uw postbus bevindt zich het best op een hoogte van 70 tot 170 cm.
  • Uw huisnummer moet zichtbaar en leesbaar zijn vanop de openbare weg (ook in het donker).
  • Niet verplicht, maar zeker aan te raden: zet op uw brievenbus de namen van alle bewoners.

Een brievenbus is de ideale oplossing om je deurmat postvrij te houden. Het houdt al uw brieven, kaarten, kranten en dagbladen voor u vast. U heeft de keuze uit staande brievenbussen en bijbehorende accessoires. Staande brievenbussen kunnen naar eigen inzicht in uw tuin geplaatst worden.

Op of vlakbij de brievenbus moet het huisnummer zijn aangebracht. Denkt u daar ook aan als u een buitenbus plaatst? Bij groepen brievenbussen bijvoorbeeld bij flatgebouwen of op recreatieterreinen moet de nummering zoveel mogelijk overeen komen met de manier van nummeren die in het gebouw of op het recreatieterrein is toegepast.

Criteria betonnen brievenbus

Voldoet de plaats van de betonnen brievenbus die in of aan uw woning zit niet aan deze eisen, dan kunt u een zogeheten buitenbus aan de openbare weg plaatsen. Er zijn verschillende prachtige betonnen buitenbussen verkrijgbaar. Let bij aanschaf wel op de criteria waaraan deze moet voldoen. De belangrijkste eis is dat uw brievenbus zo dicht mogelijk aan de openbare weg staat. Wanneer uw brievenbus in of aan uw woning zit, dan mag de afstand die de postbode moet afleggen vanaf de openbare weg naar uw brievenbus niet meer dan tien meter bedragen. Als het voorste deel van het pad naar uw woning over een stukje gemeentegrond loopt, wordt dat ook meegerekend. Ook mag de postbode geen trappen op en af die hoger zijn dan 2,5 meter - gerekend vanaf het wegdek.