• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Houtopslag van beton

Seal-it® 360 HIGH-TACK 290ml
Houtopslag grijs beton
Houtopslag antraciet beton
Houtopslag groot grijs beton
Houtopslag groot antraciet beton

Houtopslag van beton

Houtopslag van sierbeton. Ideaal om uw haardhout droog te houden. Haardhoutopslag in grijs of antraciet beton verkrijgbaar.

Houtopslag van beton 

Het heeft voor veel mensen nog steeds iets gezelligs om ‘s avonds de haard aan te maken en knus met de hele familie bij het haardvuur te gaan zitten. Een geheel nieuwe trend is het hebben van een vuurschaal of een vuurkorf voor in de tuin.

Lekker met vrienden genieten op een nazomeravond of gewoon in de wintermaanden rond je eigen vuurschaal kijkend in de vlammen en al luisterend naar het knisperende vuur. Maar u heeft óók nog brandhout nodig voor de buitenoven of de BBQ bijvoorbeeld.

Om dit hout goed op te kunnen slaan kunt u dit het beste bewaren in een betonnen houtopslag. Dit kan voor kleine hoeveelheden hout door twee U-elementen van beton op te elkaar te zetten zodat u de blokken er gemakkelijk in kunt bewaren.

Mocht u een geheel eigen ontwerp hebben dan kunt u ook een betonnen houtopslag op maat laten maken zodat het naadloos zal aansluiten bij de rest van uw tuin. U moet uw hout goed opslaan zodat het niet vochtig wordt maar dat er nog wel genoeg lucht bijkomt daarom is de houtopslag beton hiervoor ideaal.

Om te zorgen dat er genoeg lucht bijkomt kunt u tussen de houtblokken eventueel ruimtes openlaten. De haardhoutopslag is voordelig omdat het slijtvast is waardoor het jarenlang mee gaat, het geeft uw tuin niet alleen een stoer uiterlijk door af en toe te stoken kunt u ook op de energie besparen.

De betonnen houtopslag past goed bij het hout, omdat het beide natuurlijke materialen zijn, het zal niet gaan verweren zodat óók het hout niet wordt aangetast. Zorgt u er wel voor dat u droog hout in de betonnen houtopslag bewaart om rotten te voorkomen.

Zet de houtopslag wel op een beschutte plaats zodat er geen regen inwaait en er ook geen vocht uit de bodem in kan optrekken. Als u het hout gaat stoken probeer dan grote en kleine blokken te combineren zodat er voldoende zuurstof bij het vuurtje komt waardoor het goed zal branden.

Probeer met een klein blok te beginnen en bouw het vuur op; overdrijf niet met opleggen van hout want het zou het mooist zijn als u uw vuurtje helemaal kunt laten opbranden.

Als u op het internet op zoek gaat naar de opslag van haardhout zult u zien dat een betonnen houtopslag wordt aangeraden door de vele voordelen. U zult genoeg tips vinden over waar u de opslag het best kunt plaatsen en ook hoe u uw hout het best kunt bewaren.

Zo kunt u het hele jaar door heerlijk genieten van uw eigen vuurtje zowel binnen als buiten. De aanschaf van een haardhoutopslag zal zeker lonen, want zodra u het hout bij de hand heeft in uw eigen opslag zult u vaker de BBQ aanmaken of de gezellige vuurschaal. Het is bewezen dat voedsel dat is bereid op natuurlijk vuur vele malen gezonder is en natuurlijk is het het houden van een BBQ altijd een gelegenheid om vrienden die u misschien te lang niet heeft gezien weer eens uit te nodigen.